HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPikant Aziatisch Kipgehakt In Schuitjes Van Little Gem
topBanner
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met bruine snelkookrijst en komkommersalade

Lees meer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Allergenen:Pinda'sVisGlutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Biologische limoen

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

30 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

5 gram

Verse koriander

2 krop(pen)

Little gem

4 tl

Vissaus

(BevatVis)

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

5 tl

Bruine suiker

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3382 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels6 g
Eiwitten36 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bruine snelkookrijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon 1 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 2 tl sojasaus. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken.

3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart. Snijd de overige little gem in smalle reepjes.

4

Voeg de little gem en komkommer toe aan de saladekom en meng met de dressing. Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

5

Verhit per persoon 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de salade en bestrooi met de koriander.