Skip to main content
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

5 gram

Verse bladselder

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

15 gram

Witte miso

75 gram

Rigatoni

⅓ pak(ken)

Cannellinibonen

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Water

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3422 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten133 g
waarvan suikers21 g
Vezels15.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Ovenrooster met bakpapier

Instructies

Faire revenir les oignons et les carottes
1

Faites chauffer 1/2 cs huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la grande sauteuse. Ajoutez les oignons et les carottes, puis faites sauter le tout 5 à 6 minutes.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Couper
2

Préchauffez le four à 180 degrés. Pendant ce temps, hachez grossièrement le céleri (tiges comprises). Émincez ou écrasez l’ail.

Faire réduire la sauce tomate
3

Ajoutez les tomates cerises en conserve, le céleri, l’ail, les épices italiennes, la feuille de laurier ainsi que, par personne, 1 cc de vinaigre balsamique noir et 1/2 cs de miso blanc aux carottes et aux oignons. Portez à ébullition en remuant, puis laissez réduire 3 à 4 minutes sans couvercle.

Cuire les rigatoni
4

Ajoutez 200 ml d’eau par personne par personne à la sauteuse et mélangez bien. Pesez ensuite la bonne quantité de rigatoni et ajoutez-les à la poêle, de même que les haricots. Couvrez et laissez mijoter le tout 15 à 18 minutes dans la sauce Remuez jusqu’au fond de temps en temps pour éviter que les pâtes attachent. Salez et poivrez.

Tip: Dit recept smaakt extra lekker als de pasta nog een bite heeft (al dente). Houd de tijd dus goed in de gaten of zet een kookwekkertje.

Cuire la focaccia
5

Disposez la focaccia sur la grille du four recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez-la 6 à 8 minutes ou jusqu’à ce qu’elle soit dorée.

Servir
6

Servez les pâtes sur les assiettes et arrosez le plat d’un filet d’huile d’olive au romarin si vous le souhaitez. Présentez la focaccia en accompagnement.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes