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Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia

3.5
(590)

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

5 gram

Verse bladselder

(Bevat: Selderij)

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

75 gram

Rigatoni

⅓ pak(ken)

Cannellinibonen

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Water

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3422 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten133 g
waarvan suikers21 g
Vezels15.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Ovenrooster met bakpapier

Instructies

Faire revenir les oignons et les carottes
1

Faites chauffer 1/2 cs huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la grande sauteuse. Ajoutez les oignons et les carottes, puis faites sauter le tout 5 à 6 minutes.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Couper
2

Préchauffez le four à 180 degrés. Pendant ce temps, hachez grossièrement le céleri (tiges comprises). Émincez ou écrasez l’ail.

Faire réduire la sauce tomate
3

Ajoutez les tomates cerises en conserve, le céleri, l’ail, les épices italiennes, la feuille de laurier ainsi que, par personne, 1 cc de vinaigre balsamique noir et 1/2 cs de miso blanc aux carottes et aux oignons. Portez à ébullition en remuant, puis laissez réduire 3 à 4 minutes sans couvercle.

Cuire les rigatoni
4

Ajoutez 200 ml d’eau par personne par personne à la sauteuse et mélangez bien. Pesez ensuite la bonne quantité de rigatoni et ajoutez-les à la poêle, de même que les haricots. Couvrez et laissez mijoter le tout 15 à 18 minutes dans la sauce Remuez jusqu’au fond de temps en temps pour éviter que les pâtes attachent. Salez et poivrez.

Tip: Dit recept smaakt extra lekker als de pasta nog een bite heeft (al dente). Houd de tijd dus goed in de gaten of zet een kookwekkertje.

Cuire la focaccia
5

Disposez la focaccia sur la grille du four recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez-la 6 à 8 minutes ou jusqu’à ce qu’elle soit dorée.

Servir
6

Servez les pâtes sur les assiettes et arrosez le plat d’un filet d’huile d’olive au romarin si vous le souhaitez. Présentez la focaccia en accompagnement.

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