Skip to main content
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Mosterd
Ei
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

3 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2897 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten33.7 g
Zout1.7 g
Trans Fat1.2 g
Potassium1401.7 mg
Calcium93.5 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen, snijd in schijfjes van 1/2 cm dik en voeg toe aan een kom.
  • Besprenkel met een scheutje zonnebloemolie en breng op smaak peper en zout.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Wortel koken
2
  • Schil de wortel of was grondig. Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Voeg de wortel toe aan een pot. Vul de pot met een bodempje water met een snuifje zout. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Roer de extra vierge olijfolie door de wortel. Breng op smaak met peper.
Ui bakken
3
  • Snipper de ui.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de gebakken ui toe aan de wortel en meng goed.
  • Bewaar apart en houd warm tot serveren.
Serveren
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wikkel de vis in het ontbijtspek.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de in spek gewikkelde vis met de patatjes en de wortelschijfjes.
  • Serveer de ravigotesaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders