BestellenCadeaubon
Paddenstoelenrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2614 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten65.6 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels4.7 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Orzo koken
2
  • Verhit de helft van de boter in een pot met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog.
  • Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Paddenstoelen bakken
3
  • Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen, de roomkaas, de Italiaanse kruiden en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pan met orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Scheur de basilicumblaadjes klein.
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch? Dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Je vindt deze vitamine ook veel in zuivelproducten.