Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas
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Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas

Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit veggie-recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten én je zet het met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en kaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

9.9 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

½ stuk(s)

Komkommer

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

0.1 tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3176 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.2 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Portez une bonne quantité d’eau à ébullition avec une bonne pincée de sel dans une casserole pour les pommes de terre. Pendant ce temps, lavez soigneusement les pommes de terre et coupez-les en morceaux de 2 cm. Faites cuire les pommes de terre 8 à 10 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Couper
2

Coupez l’oignon en deux, puis en demi-rondelles. Coupez les tomates en quartiers. Épépinez le poivron et coupez-le en lanières. Effeuillez l’origan et ciselez-le grossièrement. Écrasez ou émincez l’ail, réservez-en la moitié.

Préparer les légumes
3

Dans un plat à four, mélangez l’oignon, la tomate, la moitié de l’ail, le poivron et l’origan à 1 cs d’huile d’olive par personne. Salez et poivrez. Enfournez les légumes 10 à 15 minutes. Dans un petit bol, mélangez le reste d’ail et de yaourt entier avec du sel et du poivre.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra ovenschaal.

Préparer la salade
4

Coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur. Évidez-le à l’aide d’une petite cuillère, puis coupez-le en demi-lune. Effeuillez la menthe et coupez-la finement. Dans un saladier, par personne, mélangez ½ cs de vinaigre de vin blanc et ½ cs d’huile d’olive vierge extra, salez et poivrez pour préparer une vinaigrette. Mélangez le concombre et la menthe à la vinaigrette dans le saladier. Hachez le persil.

Ajouter les pommes de terre
5

Ajoutez ensuite les pommes de terre aux légumes dans le plat à four. Mélangez bien. Cassez 2 œufs par personne au-dessus des légumes et des pommes de terre. Émiettez dessus le fromage de chèvre et enfournez encore 10 à 15 minutes.

Tip: Als je niet van een zacht gekookt ei houdt, kun je de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en de laatste 5 minuten het aluminiumfolie eraf halen of de ovenschaal langer in de oven laten staan.

Servir
6

Disposez les légumes, les pommes de terre et les œufs sur les assiettes. Garnissez du persil. Répartissez la sauce au yaourt dessus. Servez avec la salade de concombre.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.