Orzo met courgette en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met courgette en cherrytomaten

Orzo met courgette en cherrytomaten

met geraspte gruyère en rozemarijn

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode kerstomaten

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

85 gram

Orzo

5 gram

Amandelschaafsel

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13 g
Vezels5 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Couper les légumes
1

Préparez le bouillon. Émincez le petit oignon rouge et écrasez ou émincez l’ail. Coupez la courgette en demi-rondelles et les tomates cerises en deux. Détachez les aiguilles de romarin des brins et ciselez-les finement.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht door de gruyère, amandelen en grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Préparer l'orzo
2

Faites chauffer le beurre dans la casserole et faites-y revenir l’oignon rouge 2 minutes à feu moyen-doux. Pesez l’orzo, ajoutez-le à la casserole et faites-le cuire 1 minute en remuant. Ajoutez le bouillon et faites cuire l’orzo 8 à 10 minutes à couvert. Remuez bien jusqu’au fond pour éviter qu’il n'attache. Ajoutez un peu d’eau si l’orzo devient trop sec.

Griller les amandes effilées
3

Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu vif, sans matière grasse, et faites-y dorer les amandes effilées avec la moitié du romarin. Réservez-les hors de la poêle.

Cuire les légumes
4

Faites chauffer l’huile d’olive dans la même poêle et faites-y cuire la courgette, l’ail et le reste du romarin 6 à 8 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez les tomates cerises à mi-cuisson.

Tip: Geen haast? Rooster de tomaten met een beetje olie, peper en zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Voeg in stap 2 de courgette aan de orzo toe en verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

Assaisonner
5

Mélangez les épices italiennes, la moitié du gruyère râpé et les légumes à l’orzo. Salez et poivrez à votre goût.

Tip: Gruyère is een relatief pittige kaas. Is niet iedereen hier liefhebber van? Voeg de gruyère dan niet toe aan de orzo, maar laat de liefhebbers het gerecht er naar smaak mee garneren.

Servir
6

Servez l’orzo aux légumes sur les assiettes. Garnissez-les des amandes effilées et du romarin. Parsemez du reste de gruyère.

Tip: Door minder vlees te eten verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!