topBanner
Orzo met courgette en cherrytomaten

Orzo met courgette en cherrytomaten

met geraspte gruyère en rozemarijn

Lees meer

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar ook zijn naam - die 'zeedauw' betekent.

Labels:BalansVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

250 g

Rode cherrytomaten

½ takje

Verse rozemarijn

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

40 g

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 tl

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2519 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

5

Meng de helft van de geraspte gruyère en de groenten door de orzo (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de cherrytomaten en courgette erover en garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.