Orzo met broccoli en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met broccoli en pecorino

Orzo met broccoli en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

2.5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels11.8 g
Eiwitten28.1 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui en overige knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan 1 tl harissa of sambal toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo met broccoli over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.