BestellenCadeaubon
Open lasagne met garnalen en roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille

De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept. Zo ook deze verse lasagnebladen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

25 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels7.8 g
Eiwitten25.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel om de lasagnebladen in te koken (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Ris de dilleblaadjes van de takjes.

Tip: Bewaar de lasagnebladen tot gebruik in stap 4 in de koelkast. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken. 

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!

Saus laten reduceren
3

Bereid 25 ml bouillon per persoon. Voeg de tomaat, prei, culinaire room, de helft van de dille en de bouillon toe aan de pan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.

Lasagnebladen snijden
4

Haal de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar. Snijd elk lasagneblad in 2 gelijke stukken zodat je 4 bladen per persoon kunt serveren.

Lasagnebladen koken
5

Kook de lasagnebladen met een snuifje zout, afgedekt, 4 - 6 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af in een vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6 (zie Tip).

Tip: Als je te lang wacht gaan de lasagnevellen aan elkaar plakken.

Serveren
6

Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met nog een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?