Skip to main content
Spaanse omelet met vegetarische balletjes
Spaanse omelet met vegetarische balletjes

Spaanse omelet met vegetarische balletjes

met tomatensaus en courgette

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Selderij)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

25 ml

[Plantaardige] melk

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3110 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels12.6 g
Eiwitten35.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Steelpan
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 12 - 14 minuten (zie Tip). Snipper de ui. Voeg de helft van de ui toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 2 - 3 minuten mee. Meng ondertussen in een kom de eieren met 25 ml melk per persoon, peper en zout.

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Tomatensaus maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, Siciliaanse kruiden en 1/2 tl suiker per persoon toe en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. 

Aardappelomelet maken
3

Voeg het eiermengsel toe aan de pan met aardappelblokjes. Verlaag het vuur naar middellaag en bak afgedekt 7 - 9 minuten, of tot het ei gestold is. Haal het deksel van de pan, leg een groot bord over de pan en keer de pan met het bord erop om. Zet de pan terug op het vuur en laat de aardappelomelet in de pan glijden. Bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

Courgette bakken
4

Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm dik. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de courgettestaafjes 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische balletjes toe en bak 4 - 5 minuten verder. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Snijd de peterselie fijn. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de pan met tomatensaus en verwarm 1 minuut mee. Snijd de aardappelomelet in 4 stukken. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Serveren
6

Verdeel de aardappelomelet en de courgettestaafjes over de borden. Schep de vegetarische balletjes met tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla