Skip to main content
Noedels met veggie runderstukjes in pikante saus

Noedels met veggie runderstukjes in pikante saus

met paksoi, mais en gefrituurde uitjes

4.1
(109)

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Gerst
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

70 gram

Maïs in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gerst, Ei)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers33.7 g
Vezels10.5 g
Eiwitten30.9 g
Zout5.7 g
Potassium277.2 mg
Calcium63.8 mg
Iron0.7 mg
Wok
Pan
Koekenpan
Zeef

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de ui met de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten.
Veggie runderstukjes bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de bladeren.
  • Voeg de stelen toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de veggie runderstukjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de honing toe. Laat 1 minuut indikken en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en voeg de mais toe aan de wok, samen met de noedels, paksoibladeren, zoete Aziatische saus, sojasaus en ketjap (zie Tip).
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en voeg eventueel na het serveren een beetje toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden. 
  • Leg de veggie runderstukjes erbovenop en garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders