Skip to main content
Noedels met kipgehakt in zoete Aziatische saus
Noedels met kipgehakt in zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Sojasaus wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Door het fermentatieproces krijgt het een rijke umami-smaak en donkere kleur, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan allerlei gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2378 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels10 g
Eiwitten31.9 g
Zout3.4 g
Potassium692.3 mg
Calcium97.7 mg
Iron3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot, de knoflook en het gehakt in 2 minuten los.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en rode peper toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Noedels koken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gemberpuree en sojasaus toe en meng goed.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pot. Roer de noedels af en toe door.
  • Giet af, voeg de noedels toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders