Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Zoete aardappel

â…“ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2497 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten69.4 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.3 g
Eiwitten20.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Dunschiller of kaasschaaf
•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft.
  • Was of schil de zoete aardappel.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de zoete aardappel en de courgette in dunne schijfjes.

Weetje: Dit gerecht bevat 5 verschillende soorten groenten. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de uienringen, de zoete aardappel en de helft van de oregano 4 - 6 minuten.
  • Bak in de laatste minuut de courgette mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Naanpizza's bereiden
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood (zie Tip). Bestrooi met de overige oregano en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over het naanbrood. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met wat basilicumcrème.
  • Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Heb je na het beleggen van de naanpizza’s nog groente over? De overige ingrediënten kun je eventueel klein snijden en door de salade verwerken. Voeg dan naar smaak wat extra witte balsamicoazijn toe. Je kunt ze ook de volgende dag gebruiken, bijvoorbeeld in een lunchsalade, wrap of granenbowl.

Serveren
4
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de tomaat, de rucola en veldsla en de gesnipperde ui met de witte balsamicoazijn, de overige basilicumcrème en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.