topBanner
Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei

Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei

Japans geïnspireerde noedelsoep met spitskool, mais en gomasio

Lees meer

Nieuw in je box: Miso! Een Japanse smaakmaker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

75 g

Mais

1 stuks

Wortel

200 g

Spitskool

2 stuks

Bosui

2 stuks

Eieren

(BevatEi)

1 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 g

Peultjes

100 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ zakje

Gomasio

(BevatSesamzaad)

25 g

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 stuks

Paddenstoelenbouillonblokje

3 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2490 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Cholesterol0 mg
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 3/4 paddenstoelenbouillonblokje en 500 ml kokend water. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de mais af. Halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de spitskool in dunne repen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

2

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook en het witte deel van de bosui 2 minuten. Voeg de wortel toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de spitskool, zoete Aziatische saus, miso, suiker en de bouillon toe en laat 6 minuten koken.

3

Dop eventueel de peultjes. Voeg de noedels en peultjes toe aan de soep en kook nog 3 - 4 minuten.Pel ondertussen de eieren en halveer ze. Proef de soep en voeg peper en zout toe naar smaak.

4

Verdeel de miso-ramen met de groenten over de soepkommen. Garneer met de mais, de gehalveerde eieren, gomasio en het groene deel van de bosui.