topBanner
Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst

Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst

Japans geïnspireerd gerecht met zelfgemaakte misoglazuur

3.2/4(136)
Lees meer

Nieuw in je box: Miso! Een Japanse smaakmaker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Labels:Veggie
Allergenen:SesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiNotenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Bosui

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

150 gram

Pandanrijst

25 gram

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

⅔ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Gebrande cashewnoten

(BevatNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2.5 el

Zonnebloemolie

4 tl

Honing

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4454 kJ
Energie (kcal)1065 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf daarna in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees. Pas op: snijd niet te diep door. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon en de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 2 – 3 minuten mee. Voeg de pandanrijst en 250 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet indien nodig af en bewaar afgedekt tot serveren.

3

Verhit in een hapjespan 1 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Leg de aubergine helften op de schil in de pan. Bak 4 minuten, keer om en bak opnieuw 4 minuten tot de aubergine mooi goudbruin is gekleurd. Meng ondertussen in een kleine kom de miso, sojasaus met per persoon: 2 tl honing en 1 tl suiker.

4

Voeg de misomarinade toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut, of totdat de saus indikt. Haal de aubergine goed door de saus en leg de aubergine helften op de schil in een ovenschaal. Schenk de marinade uit de pan over de aubergine en bestrooi met wat sesamzaad. Bak de aubergine 10 – 12 minuten in de oven.

5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in de hapjespan van de aubergine op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Hak de cashewnoten grof. Meng het witte gedeelte van de bosui en eventueel het overige sesamzaad door de warme rijst.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg een helft van de aubergine ernaast. Leg het spiegelei op de rijst. Garneer de aubergine met het groene gedeelte van de bosui. Leg de plakjes komkommer aan de rand en bestrooi met de cashewstukjes.