Skip to main content
Miso-aubergine met spiegelei
Miso-aubergine met spiegelei

Miso-aubergine met spiegelei

Japans geïnspireerd, met sesamrijst, cashewnoten en komkommer

4.1
(232)

Miso! Een Japanse smaakversterker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Ei
Noten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Lente-ui

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten, Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

1.25 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3612 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten90.7 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels11.3 g
Eiwitten22.1 g
Zout2.5 g
Potassium422.5 mg
Calcium42.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf daarna in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees, maar snijd niet te diep door. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Rijst koken
2

Verhit de boter en de sesamolie in een pot op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en bewaar afgedekt tot serveren.

Aubergine bakken
3

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Leg de auberginehelften op de schil in de pan. Bak 4 minuten. Keer om en bak 4 minuten verder, of tot ze goudbruin kleuren. Meng ondertussen in een kleine kom de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) met de honing en suiker. Voeg eventueel pikante rode saus naar smaak toe.

Aubergine in de oven bakken
4

Voeg de misomarinade toe aan de sauteerpan met aubergine en bak 1 minuut, of tot de saus indikt. Haal de aubergine goed door de saus en leg de auberginehelften op de schil in een ovenschaal. Schenk de marinade uit de pan over de aubergine en bestrooi met de helft van het sesamzaad. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de aubergine 10 - 12 minuten in de oven.

Ei bakken
5

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de sauteerpan van de aubergine op middelmatig vuur. Bak het ei en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng het overige sesamzaad door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de aubergine en het spiegelei op de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de cashewstukjes. Verdeel de komkommerschijfjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders