
Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuifje zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
100 gram
Varkenshaasstukjes
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Paprika
150 gram
Gesneden spitskool
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip 1). Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkenshaasstukjes met de knoflook, gemberpuree, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip 2). Marineer de varkenshaasstukjes minimaal 15 minuten.
Tip 1: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Tip 2: Snijd eventueel grotere stukken varkenshaas in de helft.

Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerschijfjes erin (zie Tip). Breng op smaak met een snuifje zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de spitskool en de helft van de groene peper 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.