Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, appel en tomaat

In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Mosterd
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

1 tl

Paprikapoeder

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

100 gram

Witte kool en wortel

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

4 el

Zonnebloemolie

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3879 kJ
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten94.4 g
waarvan suikers23.6 g
Vezels9.8 g
Eiwitten38 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilet in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. 

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er in stap 5 ook voor kiezen om ze 1 - 2 minuten in een pan te bakken.

Saus maken
2

Meng opnieuw 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui (zie Tip). Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een pan.

Kip bakken
3

Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat de kip volledig is bedekt. Verhit 4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt (zie Tip). Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Salade maken
4

Meng ondertussen in een andere kom de gesneden witte kool en wortel met de appel, ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de tortilla's en leg de kipstukjes erop. Garneer met de mangochutney.