Milde tikka masala met tofu

Milde tikka masala met tofu

Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Bij dit gerecht maak je zelf een curry door kruiden, yoghurt en tomatenpuree te mengen. Door dit aan te bakken, gaat je hele keuken zalig ruiken. Varieer eens op andere dagen met verschil-lende ingrediënten, zo heb je snel een lekkere curry op tafel staan.

Labels:GlutenvrijVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)MosterdSelderijSoja
Voorbereidingstijd
45 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Frieslander aardappelen

1 stuks

Ui

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Rode paprika

100 g

Yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose),Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatMosterd,Selderij)

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

1 blik

Tomatenpuree (blik)

½ stuks

Komkommer

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Tofublokjes

(BevatSoja)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

½ stuks

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

stuks

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2613 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in parten en de paprika klein.

2

Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt tot een currypasta.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de ui, aardappelen, tomaat, paprika en zelfgemaakte currypasta toe en bak al roerende 2 minuten.

4

Voeg 150 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat de tikka masala 17 - 20 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe.

5

Snijd ondertussen de komkommer in plakken en hak de koriander grof.

6

Voeg in de laatste 3 minuten de tofublokjes toe aan de tikka masala en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de tikka masala over de borden. Serveer met de komkommer en garneer met de koriander en overige yoghurt.

Probeer deze recepten ook eens