Stoof van kippendij en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoof van kippendij en spekjes

Stoof van kippendij en spekjes

Met champignons, tijm en wortel

Bij stoven denk je misschien aan een tijdrovend klusje, maar voor deze kippenstoof sta je niet lang in de keuken. Zodra de pan op het vuur staat, zit jouw taak er al bijna op. Bovendien is kip veel sneller gaar dan bijvoorbeeld rundvlees, dat al gauw een paar uur nodig heeft. Door de kippendij op lage temperatuur te garen in een afgesloten pan, wordt het vlees extra mals en zacht.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Champignons

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ bakje(s)

Tomatenpuree

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

125 ml

Kippenbouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4105 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels16 g
Eiwitten48 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Oven

Instructies

Kippendij aanbakken
1

Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de kippendij toe en bak 5 – 7 minuten rondom aan.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot, en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de blaadjes van de krulpeterselie fijn en bewaar de takjes apart.

Groenten bakken
3

Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5 – 6 minuten.

Stoof afmaken
4

Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.

Stoven
5

Draai het vuur laag, en laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden, en bak de ciabatta 4 – 5 minuten.

Serveren
6

Haal de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad uit de pan. Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de fijngesneden blaadjes krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.