Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

met zwarte bonen en feta

Vezels, eiwitten en antioxidanten – zwarte bonen zitten er vol van. Ze houden je bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je energieniveau op peil blij . Over balans gesproken, dit gerecht bevat wel 300 gram groente per persoon en meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Verantwoord genieten dus!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Kipfilet

1 pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2369 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten38.8 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels18.8 g
Eiwitten42.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen.  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in repen en de tomaat in blokjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat? Meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en meer dan de helft van de dagelijkse aanbeveling voor vezels.

Groenten bakken
2

Meng in een saladekom de rode ui, zoete aardappel en paprika met het grootste deel van de Mexicaanse kruiden, de helft van de olijfolie en peper en zout naar smaak. Verdeel  het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: De rode paprika is de voornaamste bron van vitamine C.

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in de pan met deksel. Voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.


Kip bakken
4

Wrijf de kipfilet in met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Salade maken
5

Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken en verkruimel de feta. Meng  in de saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en honing.  Voeg de tomaat, zwarte bonen, sperziebonen, groenten uit de oven en de helft van de feta toe. Schep om en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: De zwarte bonen leveren in dit gerecht de meeste vezels. Daarnaast zijn deze, en andere peulvruchten, rijk aan ijzer, magnesium, eiwitten en meerdere B-vitamines.

Serveren
6

Verdeel de mesclun over de borden en schep de Mexicaanse salade erop, of eromheen (als de salade nog warm is, zal de mesclun erg slinken). Leg de kipfilet op de salade en garneer met de overige feta.