HelloFresh
topBanner
Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

met zwarte bonen en feta

Balans
Lees meer

.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

150 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Rode paprika

1 zakje

Mexicaanse kruiden

150 g

Sperziebonen

2 g

Kipfilet

1 pak

Bonen

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels19 g
Eiwitten40 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen.  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rode paprika in repen.

2

Meng in een saladekom de rode ui, zoete aardappel en paprika met het grootste deel van de Mexicaanse kruiden, de helft van de olijfolie en peper en zout naar smaak. Verdeel  het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in de pan met deksel. Voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

4

Wrijf de kipfilet in met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

5

Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken en verkruimel de feta. Meng  in de saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en honing.  Voeg de zwarte bonen, sperziebonen, groenten uit de oven en de helft van de feta toe. Schep om en breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de mesclun over de borden en schep de Mexicaanse salade erop, of eromheen (als de salade nog warm is, zal de mesclun erg slinken). Leg de kipfilet op de salade en garneer met de overige feta.