Mediterrane couscoussalade met tonijn
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Mediterrane couscoussalade met tonijn

Mediterrane couscoussalade met tonijn

met verse kruiden, olijven en kappertjes

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

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Voedingswaarden

Energie (kcal)565 kcal
Energie (kJ)2364 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.6 g
Eiwitten15 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Préparez le couscous
1

Préparez le bouillon dans la casserole pour le couscous. Retirez la casserole du feu, ajoutez le couscous, couvrez et laissez reposer 10 minutes. Égrenez le couscous à la fourchette et assaisonnez de sel et de poivre.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 x zoveel vitamine B2 en 3 x zoveel vitamine E.

Cuisson des légumes
2

Couper le poivron en fines lanières. Détaillez l’oignon en demi-rondelles. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen. Faites revenir l’ail et les rondelles d’oignon 1 minute. Ajoutez le poivron et faites sauter 6 à 8 minutes en plus.

Préparation du thon
3

Coupez les tomates cerises en deux. Coupez le citron en deux parties par personne. Effeuillez la menthe et le basilic. Ciselez finement les feuilles de menthe, de basilic et de persil. Dans le grand bol, mélangez les herbes avec le thon (huile comprise). Assaisonnez avec du sel et du poivre.

Préparez une salade
4

Hachez grossièrement les olives et les câpres. Dans le saladier contenant le thon, ajoutez le vinaigre balsamique noir, le couscous, les tomates cerises, les légumes sautés, la roquette, les olives et les câpres. Mélangez bien. Servez la salade dans des assiettes creuses et arrosez d’huile d’olive extra vierge à votre goût. Garnissez des quartiers de citron.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?