Mediterrane bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane bulgur

Mediterrane bulgur

Met gyros, koolrabi en labne

Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop dus. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt gemengd met kruiden als tijm en cayennepeper. In de Arabische keuken wordt het gegeten als dipsaus bij mezze. Top bij de kruidige varkensgyros!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Gemalen komijnzaad

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

100 gram

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

30 gram

Rucolamelange

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2674 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten40 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon. Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Roerbak de bulgur en komijn kort.
2

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna afgedekt nagaren.

3

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

Voeg de bulgur bij de groenten en de gyros.
5

Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de babyleafmelange bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met labne.
6

Maak van de overige babyleafmelange een bedje op de borden. Verdeel het bulgurmengsel erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.