Mediterrane bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane bulgur

Mediterrane bulgur

Met gyros, koolrabi en labne

Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop dus. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt gemengd met kruiden als tijm en cayennepeper. In de Arabische keuken wordt het gegeten als dipsaus bij mezze. Top bij de kruidige varkensgyros!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Chou-rave

½ pièce(s)

Oignon

1 cc

Graines de cumin moulues

85 g

Boulgour complet

(Contient Gluten Peut contenir Soja)

100 g

Lamelles de gyros de filet de porc

30 g

Radicchio, roquette et laitue

30 g

Lebné

(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

½ cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)639 kcal
Énergie (kJ)2674 kJ
Graisses19 g
dont saturés5 g
Glucides68 g
dont sucres0 g
Fibres16 g
Protéines40 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Bereid de bouillon. Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Roerbak de bulgur en komijn kort.
2

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna afgedekt nagaren.

3

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

Voeg de bulgur bij de groenten en de gyros.
5

Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de babyleafmelange bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met labne.
6

Maak van de overige babyleafmelange een bedje op de borden. Verdeel het bulgurmengsel erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.