Skip to main content
Massamancurry met kippendij, gember en limoen

Massamancurry met kippendij, gember en limoen

Met wortel en babymaïs

3.0
(784)

Deze currypasta is het eindresultaat van veel sessies waarin de curry is geproefd: de curry is speciaal voor HelloFresh ontwikkeld. Deze kruiden zorgen voor een authentieke Thaise smaak: kruidnagel, kardemon, gember, anijs, nootmuskaat, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. De gember zorgt voor extra pit in dit gerecht.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque
Arachides
Gluten
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ cm

Gingembre frais

¼

Citron vert

125 ml

Lait de coco

1 g

Filet de cuisse de poulet

Riz pandan

85 g

Curry Massaman

(Contient: Lait (contient du lactose), Fruits à coque, Arachides)

200 g

Mélange carotte/mini-maïs

½ paquet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories876 kcal
Énergie (kJ)3665.2 kJ
Graisses42 g
Graisses saturées25 g
Glucides90 g
Fibres alimentaires6 g
Protéines32 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts
Assiette

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Schil de gember en snijd fijn. Pers het sap van de limoen uit. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Snijd de kippendij in tot op het bot.
3

Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de gember, de helft van de zonnebloemolie, peper en zout.

Bak de kipfilet.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de overige gember toe en bak, afgedekt, 10 minuten, op middelmatig vuur. Keer de kip tussendoor een paar keer om.

5

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de kokosmelk toe
6

Voeg de currypasta toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de mix van wortel en babymaïs, kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en meng met de currypasta. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken.

7

Breng de curry op smaak met sojasaus en 1 tl limoensap per persoon en voeg naar smaak peper toe.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de rijst en de curry over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes