topBanner
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons

Premium
Lees meer

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Allergenen:EiVisMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 piece

Kipfilet

50 gram

Ontbijtspek

150 gram

Sperziebonen

2 piece

Ei

(BevatEi)

1 piece

Knoflookteen

1 blik(ken)

Ansjovis

(BevatVis)

1 piece

Citroen

100 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 piece

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 piece

Little gem

20 gram

Parmigiano reggiano

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Olijfolie van de ansjovis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4200 kJ
Energie (kcal)1004 kcal
Vetten76.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten24 g
waarvan suikers2.0 g
Vezels5 g
Eiwitten50 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Kleine kom
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de helft van de ansjovis fijn en laat de rest heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan dezelfde koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

5

Snijd ondertussen de little gem grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp of schaaf de parmigiano reggiano voorzichtig in grove flinters met een kaasschaaf of dunschiller.

6

Meng in een serveerschaal de little gem met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de geschaafde parmigiano reggiano. Leg de apart gehouden ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.