Luxe caesarsalade met kip en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Knoflookteen

½

Ansjovis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 stuk(s)

Little gem

⅖ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

¾ el

Olijfolie van de ansjovis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1004 kcal
Energie (kJ)4200 kJ
Vetten76 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten25 g
waarvan suikers2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten50 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Kleine kom
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom

Instructies

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten (zie Tip).

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pan. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de helft van de ansjovis fijn en laat de rest heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan dezelfde koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp of schaaf de parmigiano reggiano voorzichtig in grove flinters met een kaasschaaf of dunschiller.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de geschaafde parmigiano reggiano. Leg de apart gehouden ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.