Heekfilet met spek en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met spek en gekaramelliseerde ui

Heekfilet met spek en gekaramelliseerde ui

met spinazie-pastinaakstoemp

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2586 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels19.6 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water aan de kook met het bouillonblokje in een ruime pot met deksel.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove blokjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat staan met deksel tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Spek bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan. Bak de spekreepjes 2 - 4 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
  • Bak de ui 9 - 12 minuten op middelhoog vuur in het vet van de spekjes. Roer af en toe om.
  • Blus de ui af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg eventueel wat honing toe naar smaak. Roer goed door en zet dan het vuur uit.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid, draai dan om en bak 1 - 2 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper en roer de knoflook-spinazie en scheutje melk door de stoemp. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over de borden.
  • Schep de ui over de stoemp.
  • Leg de vis ernaast en garneer met het spek.

Weetje: De vis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.