
Deze romige pasta bespaart je niet alleen tijd, maar ook afwas! Je kookt de broccoli namelijk met de pasta mee. Dankzij de belegen geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en knapperige walnoten lever je op smaak zeker niet in. Laat je ons weten of het in de smaak viel?
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Zongedroogde tomaten
10 gram
Walnootstukjes
( )
90 gram
Linguine
( )
1 tl
Gedroogde oregano
2 el
Kookroom
()
25 gram
Belegen geitenkaas, geraspt
()
75 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijd de zongedroogde tomaten klein. Hak de walnootstukjes grof.Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 - 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.