Skip to main content
Geroosterde groenten met spiegelei
Geroosterde groenten met spiegelei

Geroosterde groenten met spiegelei

met kokosrijst en currysaus

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

65 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

275 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3991 kJ
Energie (kcal)954 kcal
Vetten55.2 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels14.5 g
Eiwitten23.3 g
Zout1.7 g
Potassium287.5 mg
Calcium60 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in grove stukken van 1 1/2 cm. Halveer de champignons.
  • Voeg de groenten en 1/2 tl gele currykruiden per persoon toe aan een kom. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Groenten roosteren
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 18 minuten in de oven.
  • Snipper de sjalot. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Houd per persoon: 25 ml kokosmelk en 100 ml bouillon apart voor de saus.
  • Voeg de overige kokosmelk en bouillon toe aan een pot.
Kokosrijst maken
3
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur tot middellaag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).
  • Giet af en laat uitstomen. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je bewaren voor een andere keer.

Saus maken
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten.
  • Voeg de overige gele currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg bloem toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de achtergehouden kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Ei bakken
5
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een kleine pan en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de kokosrijst over diepe borden.
  • Schep de geroosterde groenten en de currysaus erover.
  • Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes..

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders