Skip to main content
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade

Deze eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige lasagne op.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd55 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

200 gram

Passata

150 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1317 kcal
Energie (kJ)5510 kJ
Vetten70 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers23 g
Vezels9.7 g
Eiwitten62 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220 degrés. Écrasez ou émincez l'ail. Émincez l'oignon. Taillez les champignons en quartiers. Ciselez le basilic en lanières. Disposez la cuisse de canard dans le plat à four et enfournez 15 à 20 minutes.

Tip: Zit er weinig vet aan de eendenpoot? Vet de ovenschaal dan in met een beetje olijfolie, of leg er een bakpapiertje in.

Préparer la sauce
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive dans la sauteuse à feu moyen. Faites cuire l'oignon et l'ail 3 à 4 minutes. Augmentez le feu et ajoutez les champignons. Faites-les cuire 4 à 6 minutes. Arrosez de 1 cs de vinaigre de vin rouge par personne, des tomates cerises en conserve, de la passata et de 2 cs d'eau par personne. Salez et poivrez. Mélangez bien et laissez mijoter 10 à 12 minutes à feu doux.

Ajouter la cuisse de canard
3

Émiettez la viande de la cuisse de canard à l'aide de 2 fourchettes. Ajoutez-la, avec la graisse de cuisson et la moitié du basilic, à la sauce tomates. Mélangez bien et laisser mijoter encore 3 à 4 minutes.

Préparer la sauce béchamel
4

Faites chauffer 1 cs de beurre par personne dans la petite casserole à feu moyen-vif. Ajoutez 1 cs de farine par personne et mélangez pour amalgamer les deux ingrédients. Arrosez de 1/3 de lait et mélangez à l'aide d'un fouet jusqu'à absorption. Répétez cette opération encore 2 fois avec le reste du lait. Mélangez jusqu'à obtention d'une sauce homogène. Salez et poivrez.

Tip: Het bakken van de bloem is klaar als het een beetje naar koekjes begint te ruiken.

Préparer la lasagne
5

Versez une petite couche de sauce tomate dans le plat à four et couvrez-la de feuilles de lasagne. Versez ici à nouveau un peu de sauce tomate dessus, puis une couche de béchamel. Saupoudrez un peu de fromage italien. Répétez l'opération jusqu'à épuiser les ingrédients mais terminez par la sauce béchamel. Enfin, saupoudrez à nouveau un peu de fromage italien dessus. Enfournez la lasagne 20 minutes.

Servir
6

Juste avant de servir, mélangez la roquette avec, par personne, 1 cc d'huile d'olive vierge extra, 1 cc de vinaigre balsamique noir. Salez et poivrez. Accompagnez la lasagne de la salade de roquette. Garnissez du reste de basilic.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla