Skip to main content
Jokie's Italiaanse feest: conchiglie uit de oven

Jokie's Italiaanse feest: conchiglie uit de oven

met basilicum, mozzarella en puntpaprika

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

20 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten22.2 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels9.2 g
Eiwitten34.1 g
Zout2 g
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Groenten bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Siciliaanse kruidenmix toe en bak 4 minuten verder.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Ovenschaal vullen
3
  • Meng de passata en de tomaat door de groenten en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Roer dan de pasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal.
  • Verdeel de mozzarella, de smokey tomatenketchup en de helft van de geraspte kaas erover.
  • Bak 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd grof.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het basilicum en de overige geraspte kaas.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders