topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidig gehaktbrood

Kruidig gehaktbrood

met gesmoorde prei, aardappelpuree en cranberrychutney

.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse krulpeterselie

5 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1003 kcal
Energie (kJ)4197 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers29 g
Vezels15 g
Eiwitten45 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Ovenschaal
Pan
Aardappelstamper
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp een deel van de nootmuskaat, tot je ongeveer een mespunt geraspte nootmuskaat per persoon hebt.

Snijden
2

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de breedte in stukken van ongeveer 10 cm.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 200 g aardappelen per persoon, vervang de boter in de puree door een extra scheutje melk en serveer het gerecht met de helft van de chutney.

Mengen en kneden
3

Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.

Tip: Kook je voor een oneven aantal personen? Kluts het ei dan eerst, zodat je de juiste hoeveelheid handig kunt afmeten.

Gehaktbrood bakken
4

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven.

Tip: Tip 1): Leg eventueel wat klontjes boter op het gehaktbrood, zo wordt het nog smeuïger! Tip 2): Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de baktijd en houd de garing goed in de gaten!

Prei stoven en puree maken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.