Skip to main content
Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing
Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Een zomers recept met zelfgemaakte dressing

3.6
(696)

Een kipfilethaasje is het meest verfijnde deel van de kippenborstfilet. Je maakt zelf een frisse dressing van olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en sinaasappel. De walnoten geven dit gerecht een goede bite!

Allergenen:
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 gram

Krieltjes

20 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Romaine sla

250 gram

Gele cherrytomaten

½

Handsinaasappel

1 takje(s)

Gedroogde oregano

200 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)604 kcal
Energie (kJ)2527.1 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten55 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Staafmixer of blender

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.

2

Was ondertussen de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Voeg de krieltjes toe aan de pan met deksel en kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Rooster de walnoten
3

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de groenten fijn
4

Snijd of scheur de romainesla klein en snijd de cherrytomaten doormidden. Bewaar de romainesla en cherrytomaten in een saladekom. Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

5

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilethaasjes 6 – 8 minuten op middelhoog vuur rondom. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi halverwege met een ½ tl sinaasappelschil per persoon en besprenkel met 1 el sinaasappelsap per persoon.

Maak een dressing
6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of met de staafmixer.

7

Voeg de krieltjes, walnoten en dressing toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Besprenkel met sinaasappelsap
8

Verdeel de salade en kipfilethaasjes over de borden en besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders