HelloFresh
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

25 minuten
Lees meer

De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken, die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde 'banchan', de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode peper

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

220 g

Biefstukpuntjes

1 stuks

Komkommer

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Witte kool en peen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Witte wijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.5 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kom
Schilmesje
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Marineren
Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tortilla verwarmen
Tortilla verwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
Serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.