topBanner
Köfte in kruidige tomatensaus

Köfte in kruidige tomatensaus

met krieltjes, olijven en ciabatta

Lees meer

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige zelfgemaakte tomatensaus; een favoriet van zowel kinderen als volwassenen. Traditioneel wordt dit beroemde Marokkaanse gerecht bereid in een tajine.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

6 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte kruiden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

20 gram

Leccino olijven

1 pak(ken)

Passata

10 gram

Verse bladpeterselie

100 ml

Water

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3032 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in grove blokjes en de puntpaprika in smalle repen. Halveer de gehaktballetjes.

2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Houd apart tot verder gebruik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook, ui en voorgekookte krieltjes toe.

3

Bak de ciabatta ondertussen 6 - 8 minuten in de oven af. Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, olijven, passata en 50 ml water per persoon toe. Meng vervolgens 1/2 tl honing per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat 5 - 7 minuten doorkoken zodat het vocht deels verdampt. Voeg de laatste 2 minuten de gehaktballen toe aan de saus.

4

Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met 1 partje citroen per persoon en de peterselie. Breek de ciabatta in stukken en serveer erbij.