Tomatentapenade is een pittige mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Tomatentapenade
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Wortel
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
75 gram
Culinaire room
1 stuk(s)
Hamburger van gemengd gehakt
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
50 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Meng in een grote kom de aardappel en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten.
Draai de hamburgers om en voeg 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 2 minuten mee, of tot de burgers gaar zijn. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de culinaire room en per persoon: 1/8 groentebouillonblokje en 50 ml water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.
Verdeel de wortel, aardappel en paprika over borden. Serveer de burgers met de saus ernaast en garneer met de verse kruiden. Serveer met de mayonaise.