Bulgurbowl met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipgyros

Bulgurbowl met kipgyros

met yoghurtsaus, verse kruiden en snijbonen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgyros

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2827 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels18.7 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en wortel in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Dit recept bevat de helft van de ADH aan vezels, dankzij de bulgur en 200 gram groenten. Vezels zijn goed voor je darmen, je immuunsysteem en je energieniveau, en helpen je een verzadigd gevoel te krijgen.

Bulgur koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel. Voeg de knoflook, snijbonen en wortel toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. 
Kipgyros bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan en bak de kipgyros 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, 2/3 van de Midden-Oosterse kruiden toe en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, de overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipgyros erbovenop. 
  • Garneer met de yoghurt, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.