Wanneer je een simpel ingrediënt als ui lang(zaam) gaart, krijgt het een hele intense smaak. Neem bijvoorbeeld de uienchutney waar je in dit recept een snelle jus van maakt. De jus past perfect bij de kip en geeft de gekookte aardappels extra sjeu. De broccoli kook je deze keer niet, maar rooster je in de oven, waardoor hij lekker knapperig en extra smaakvol wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Champignons
2 stuk(s)
Gemarineerde kipdrumsticks
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Vastkokende aardappelen
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Pikante uienchutney
(Bevat Sulfiet)
1 el
Olijfolie
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Rodewijnazijn
(Bevat Sulfiet)
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli 15 – 20 min in de ovent. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot en pers of snijd de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal de drumsticks als ze gaar zijn uit de pan en bewaar apart.
Schil ondertussen de aardappelen (nicola) of of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.
Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en voeg de rodewijnazijn, de pikante uienchutney en 1 – 2 el water per persoon toe. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.
Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er de uienjus over. Serveer met de broccoli en de kipdrumsticks en bestrooi met de peterselie.