In dit recept bak je de kikkererwten knapperig in de oven. Dep ze van te voren goed droog en vergeet niet om een snuf zout toe te voegen voor extra crunch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
1 stuk(s)
Turkse groene peper
½ stuk(s)
Rode paprika
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kipburger
1 stuk(s)
Naanbrood
¼ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Biologische volle yoghurt
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes munt van het takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn.
Snijd de Turkse groene peper en rode paprika in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een snuf zout in de droge koekenpan. Als na ongeveer 6 – 8 minuten de ui donkerder begint te kleuren, voeg je 1/4 el roomboter toe per persoon. Verlaag het vuur en bak de ui in 3 – 4 minuten zacht. Roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 4 – 6 minuten per kant gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten mee met de groenten in de oven.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van het naanbrood. Bewaar de rest voor later in de week, geserveerd als voorafje met bijvoorbeeld tzatziki of hummus.
Schaaf per persoon 4 linten van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller en bewaar apart. Rasp de overige komkommer met een rasp en laat uitlekken in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng in een kom: de geraspte komkommer, yoghurt, knoflook, munt, bladpeterselie, peper en zout. Voeg per persoon 1/4 el extra vierge olijfolie toe.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Beleg 1 stuk naan per persoon met de komkommerlinten, kipburger, een schep tzatziki en de gekaramelliseerde ui. Vouw de naan dubbel, om de burger heen (zie Tip). Verdeel de naanburgers over de borden en leg de groenten met feta ernaast. Serveer met de overige tzatziki.
Tip: Je kunt het broodje vastprikken met een satéprikker om je gasten met een mooie burger te verrassen.