topBanner
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde rode ui

Lees meer

Maak zelf croutons van bruine ciabatta en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje Italiaanse kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.

Labels:Balans
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Paprika

2 stuks

Kipfilet

15 ml

Basilicumcrème

1 stuks

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 tl

Italiaanse kruiden

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 g

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2585 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.

3

Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de slamix, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.

6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekaramelliseerde ui.