Italiaanse salade met kipfilet uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde rode ui

Maak zelf croutons van bruine ciabatta en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje Italiaanse kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Kipfilet

15 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

0.17 zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2585 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.7 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Taillez l’oignon rouge en demi-rondelles. Coupez la tomate prune et le poivron en petits dés. Badigeonnez le filet de poulet de crème de basilic, puis salez et poivrez. Disposez-le dans le plat à four et enfournez-le 20 à 22 minutes.

Tip: Wil je een extra krokant laagje rond de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom aan met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

Caraméliser les oignons
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et dorer les oignons 6 à 8 minutes. Ajoutez 2 cc de vinaigre balsamique noir et 1 cc de sucre par personne lors des 2 à 3 dernières minutes. Réservez séparément et laissez refroidir un peu.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de rode ui, tomaat en paprika meer dan de ADH vitamine C bevat? Daarnaast bevat het weinig zout en calorieën. Lekker in balans dus!

Préparer les croûtons
3

Coupez la ciabatta grise en petits dés. Dans le bol, mélangez, par personne : 1 cs d’huile d’olive et à 1/2 cc d’épices italiennes aux dés de ciabatta. Disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Saupoudrez-les de fromage italien et enfournez-les 8 à 10 minutes, jusqu’à ce que les croûtons soient dorés. Salez et poivrez.

Préparer la vinaigrette
4

Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant, par personne : 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1 cc de vinaigre balsamique noir, 1/2 cc de moutarde, 1/2 cc de miel ainsi que du sel et du poivre.

Apprêter la salade
5

Ajoutez la salade, la tomate et le poivron au saladier, puis mélangez bien le tout à la vinaigrette.

Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.

Servir
6

Sortez le poulet du four et coupez-le en tranches. Servez la salade sur les assiettes et disposez les tranches de filet de poulet par-dessus. Garnissez le tout des croûtons et de l'oignon caramélisé.