Skip to main content
Zalm-hotdog met ravigotesaus
Zalm-hotdog met ravigotesaus

Zalm-hotdog met ravigotesaus

met halve krieltjes, komkommer en wortel-rodekoolsalade

De zalmworstjes zijn een nieuw ingrediënt in je box! Met de ravigotesaus en komkommerlinten maak je een verrassende variant op deze streetfoodklassieker.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Zalmworstjes

75 gram

Bruin meergranen pistolet

½ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Ravigotesaus

100 gram

Rodekool en wortel

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3552 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers20 g
Vezels8.4 g
Eiwitten19 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kom

Instructies

Cuire
1

Préchauffez le four à 180 degrés.Faites chauffer 1 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la poêle et cuire les grenailles précuites 5 à 6 minutes à couvert. Retirez ensuite le couvercle et poursuivez la cuisson 5 minutes.Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans l'autre poêle et dorer les saucisses de saumon 3 minutes à feu vif. Baissez le feu et poursuivez la cuisson encore 4 minutes.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vit. D binnenkrijgen? Deze versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname. Je vindt vit. D vooral in vette vis, zoals makreel, haring, sardines en zalm!

Préparer les légumes
2

Enfournez le pain 6 à 8 minutes. Formez des rubans de concombre à l'aide du rabot à fromage.N'oubliez pas de retourner les grenailles et les saucisses de saumon. Dans le saladier, mélangez, par personne, 2 cs de vinaigre de vin balsamique, 1 cc de sucre et une pincée de sel. Mélangez avec les rubans de concombre et remuez de temps en temps.

Mélanger
3

Dans le bol, mélangez la moitié de la sauce ravigote avec le mélange de chou rouge-carotte. Assaisonnez à votre goût avec du sel et du poivre. Ajoutez la crème de basilic au grenailles cuites. Mélangez bien. Salez et poivrez.

Servir
4

Ouvrez le pain. Tartinez-le de sauce ravigote et garnissez-le de salade de chou rouge et carotte. Disposez 2 rubans de concombre et 1 saucisse de saumon par pain. Servez les hot-dogs de saumon sur les assiettes. Accompagnez du reste de salade, du concombre aigre-doux, des grenailles et du reste de sauce ravigote.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade
Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Tofu bowl met satésaus en paksoi

Tofu bowl met satésaus en paksoi

met zoetzure komkommer en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Enchilada's met een Italiaanse twist

Enchilada's met een Italiaanse twist

met geraspte kaas en salade
Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes
Burger op z'n Aziatisch met zoete kippendij

Burger op z'n Aziatisch met zoete kippendij

met appelsiensalade, frietjes en limoenmayonaise
Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

met romige komkommer-appelsalade
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio