Skip to main content
Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen
Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade met dragon en pompoenpitten

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Hertenstoofvlees

1 stuk(s)

Laurierblad

300 gram

Aardappelen

5 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

5 gram

Pompoenpitten

20 gram

Rucola en veldsla

stuk(s)

Leffe 0.0%

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

ml

[Plantaardige] melk

⅓ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

⅓ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3640 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14 g
Vezels17.5 g
Eiwitten45 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Aardappelen koken
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei