Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool

Yeşil biber betekent letterlijk groene peper in het Turks. De groene peper in dit gerecht heeft een milde smaak en is dus ook geschikt voor iedereen die niet van pikant houdt.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ bosje(s)

Radijs

100 gram

Gesneden rode kool

1 stuk(s)

Turkse groene peper

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische halfvolle yoghurt

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

2 stuk(s)

Pitabroodje

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3129 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.6 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Voeg de gesneden rode kool en de plakjes radijs toe aan een kom met per persoon 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar opzij en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Sausje maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit in een kleine kom. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Meng in een tweede kleine kom de yoghurt en de knoflook met per persoon 1 tl citroensap.

Turkse peper bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 3 minuten. Snipper ondertussen de ui.

Rundergehakt bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in andere koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt met köftekruiden toe en bak 4 - 6 minuten mee.

Pita verwarmen
5

Wikkel de pitabroodjes in aluminiumfolie en verwarm ze 4 - 5 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Serveren
6

Snijd de pita open. Druppel een beetje knoflook-yoghurt dressing erin. Vul ze vervolgens met de zoetzure rode kool, radijsjes, Turkse groene peper en rundergehakt. Garneer met nog wat knoflook-yoghurt dressing en peterselie. Serveer met de eventuele overige partjes citroen (zie Tip).

Tip: Indien niet alles in de pitabroodjes past, serveer je dit er extra bij in kleine kommen.