Skip to main content
Romige lasagne met aubergine
Romige lasagne met aubergine

Romige lasagne met aubergine

met verse lasagnebladen, spinazie en Goudse kaas

4.3
(956)

Mensen houden al eeuwen van lasagne! Het oudste geschreven recept voor lasagne komt uit de 14e eeuw, uit een Italiaans kookboek genaamd “Liber de Coquina”.

Labels:
Végé
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Spinazie

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Tarwe, Gluten, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

Olijfolie

15 gram

[Plantaardige] boter

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3503 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels13.7 g
Eiwitten24.3 g
Zout1.5 g
Potassium321.3 mg
Calcium132.8 mg
Iron2.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Aubergine snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de aubergine in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met een flinke scheut olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Roux maken
3
  • Voeg de bloem toe aan de sauteerpan en bak 2 minuten.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt.
  • Herhaal nog 2 keer met de overige bouillon.
  • Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken tot het de consistentie van room heeft.
Saus maken
4
  • Voeg de Italiaanse kruidenmix toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de sauteerpan.
  • Laat al roerend slinken.
  • Voeg ten slotte de room, 1/3 van de kaas en peper en zout naar smaak toe.
Lasagne maken
5
  • Vet een ovenschaal in met een klein scheutje olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal.
  • Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar aubergineschijfjes over (zie Tip).
  • Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig met een laagje saus.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Serveren
6
  • Bestrooi met de overige kaas. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven.
  • Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders