Griekse salade met kippendij en parelcouscous
met witte kaas en citroen
Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte kaas in blokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
150 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
200 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
1 stuk(s)
Little gem
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Aubergine
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
2 tl
Honing
350 ml
Groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon in een pan met deksel (zie Tip).
- Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
- Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kippendijreepjes en aubergine in 6 – 8 minuten gaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon.
- Snijd ondertussen de little gem klein en voeg toe aan een saladekom.
- Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de ui (zie Tip).
- Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de little gem.
- Verbrokkel de witte kaas.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan kort mee met de kip.
- Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in partjes.
- Meng in een kleine kom de oregano, de honing en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
- Verdeel de salade over de borden.
- Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en aubergine eroverheen.
- Garneer met de witte kaas en 1 citroen partje per persoon.