HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Salade Met Kippendij En Parelcouscous
topBanner
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Lees meer

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed!

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelExtra groente
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ head

Romaine sla

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2868 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2868 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten24.0 g
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten76 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels5.84 g
Vezels5.84 g
Eiwitten37 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon.

2
  • Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. 
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui (zie Tip).
  • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.
  • Verbrokkel de feta. 

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

3
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in partjes. 
  • Meng in een kleine kom de oregano, de honing en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen.
  • Garneer met de feta en de citroenpartjes.