Wist je dat de Grieken deze salade beschouwen als een boerenontbijt of -lunch? Hij bestaat namelijk uit ingrediënten die een traditionele Griekse boer zou verbouwen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
170 g
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granen)220 g
Kippendijreepjes met mediterrane kruiden
½ stuks
Romaine sla
2 stuks
Tomaat
½ stuks
Komkommer
1 stuks
Rode ui
50 g
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuks
Citroen
350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.Verbrokkel de feta.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.