topBanner
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

met parelcouscous en feta

Lees meer

Wist je dat de Grieken deze salade beschouwen als een boerenontbijt of -lunch? Hij bestaat namelijk uit ingrediënten die een traditionele Griekse boer zou verbouwen.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

½ stuks

Romaine sla

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Komkommer

1 stuks

Rode ui

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Citroen

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.Verbrokkel de feta.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.