
Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto
met champignons en prei
Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
200 gram
Champignonmix
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan met deksel
•Hapjespan
Instructies

1
- Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op hoog vuur.
- Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten.
- Voeg de groentemix toe en bak 5 - 6 minuten.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

3
- Voeg de krieltjes en rode pesto toe aan de sauteerpan.
- Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de krieltjesschotel over de borden.