Skip to main content
Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola
Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

4.1
(2,3K)

Deze gnocchi maak je met groene pesto genovese, rucola, tomaat en serranoham. Een Italiaanse klassieker met Spaanse rauwe ham die snel en gemakkelijk te bereiden is.

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Serranoham

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

175 gram

Gnocchi

(Bevat: Ei, Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

Scheur de rucola en serranoham klein
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein. Scheur de rucola en serranoham klein.

Giet daarna af en spoel af onder koud water
3

Kook de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de gnocchi, tomaat, pesto en de helft van de rucola toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout
4

Verhit vervolgens de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de gnocchi, tomaat, pesto en de helft van de rucola toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de serranoham en overige rucola
5

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de serranoham en overige rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders