HelloFresh
topBanner
Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas

Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas

Met een frisse rucolasalade

Lees meer

De bospaddenstoelenpesto is gemaakt van o.a. gedroogde bospaddenstoelen. Hiervoor zijn verschillende soorten voor gebruikt, waaronder eekhoorntjesbrood (cèpes) en duinvoetjes (pleurotus). Deze paddenstoelen staan bekend als delicatesse en hebben een nootachtige smaak. De pesto is volgens authentiek recept bereid met pijnboompitten en basilicum.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Ui

1

Courgette

500 g

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

80 g

Rucolamelange

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Oude kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3539.664 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten88 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Snipper de ui. Snijd de courgette klein.

3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten mee. Voeg vervolgens de gnocchi en bospaddestoelenpesto toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rucolamelange met de witte balsamicoazijn in een saladekom.

6

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de rucolasalade. Garneer met de oude kaas.